Szukaj w serwisie

Kategorie:

Desery | Dania główne | Sałatki | Napoje | Zupy

Tutaj jesteś: Przepisy / Dania główne

Fusilli z pieczarkami

kategoria: Dania główne
Fusilli z pieczarkami
Fusilli z pieczarkami

Makaron i pieczarka to idealny duet zarówno dla jaroszy jak i wegetarian. Dostarczają nam one białko, błonnik, a także cenne witaminy i mikroelementy. Pieczarki urozmaicają dania, także te z makaronu, dodatkowo dodają smak i aromat tradycyjnej kuchni.

  • Składniki:
  • Międzybrodzki Makaron świderki - 250g
  • Pieczarki - 25g
  • Natka pietruszki
  • Cebula - 1szt.
  • Ząbek czosnku - 3 szt.
  • Białe wino
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:
1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
2. Pietruszkę oraz cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
3. Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
4. Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone