Szukaj w serwisie

Kategorie:

Desery | Dania główne | Sałatki | Napoje | Zupy

Tutaj jesteś: Przepisy / Dania główne

Kurczak po staropolsku

kategoria: Dania główne
  • Składniki:
  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • 200 g pieczarek
  • 1 marchewka
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie Fixu Soczysty Kurczak po cygańsku

Sposób przygotowania:
Fix rozmieszaj z dwoma łyżkami oleju. Uzyskaną mieszkanką nasmaruj filety. Filety zawiń w boczek i przekuj wykałaczką. Marchew, cebulę i pieczarki pokrój w podobnej wielkości kawałki. Roladki z kurczaka wraz ze wszystkimi warzywami umieść w załączonej torebce zapinając ją klipsem. Piecz w piekarniku ok. 40 min. w piekarniku w temperaturze 180 °C. Jeżeli chcesz, aby roladki były chrupiące rozetnij torebkę (uważaj na gorącą parę) 15 min. przed końcem pieczenia.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone