Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Makaron Ryż od Czanieckich Makaronów - pełnia formy i treści

kategoria: Produkty sypkie
Makaron Ryż od Czanieckich Makaronów - pełnia formy i treści
Makaron w kształcie ziaren ryżu [fot. Czanieckie Makarony]

Niewielki Makaron Ryż swoim kształtem przypominający ziarna ryżu ma bardzo szerokie zastosowanie i można go podawać z sosami, zapiekać lub dodawać do zup. Jest szczególnie przydatny kiedy goni nas czas, ponieważ bardzo szybko się gotuje. Jest chętnie wykorzystywany do zup, sałatek, a także deserów.

Bogactwo możliwości

Makaron Ryż idealnie nadaje się do różnorodnych zup, np. tradycyjnej pomidorowej czy grzybowej. Sprawdzi się też w każdym daniu, w którym możemy wykorzystać ryż. Ciekawym pomysłem jest zastosowanie Makaron Ryż jako składnika farszu do nadziewania papryki, cukinii czy dyni zapiekanych następnie w piekarniku. Makaron Ryż od firmy Czanieckie Makarony można jadać również z sosami, zarówno lekkimi, jak i cięższymi na bazie mięsa lub serów. Warto użyć go do przygotowania oryginalnych przystawek na specjalne okoliczności. Przykładem mogą być łódeczki z cykorii nadziewane sałatką z Makaronem Ryż lub wykwintna przekąska tajska z makaronem, ananasem, czosnkiem i krewetkami. Jest także niezastąpionym dopełnieniem sałatek, np. sałatki z oliwkami i tuńczykiem lub, dla wytrawnych smakoszy, z awokado i orzechami włoskimi. Świetnie nadaje się do słodkich dań dla dzieci. Makaron Ryż można im podawać z jabłkiem, cynamonem i cukrem lub ze śmietaną, twarożkiem i cukrem a także w zupach owocowych i sałatkach.

Makaron Ryż od firmy Czanieckie Makarony należy do linii Swojskich Tłoczonych. Ze względu na wielość możliwości jego wykorzystania pozwala rozwinąć w kuchni skrzydła i rozbudzić kulinarną kreatywność. Dzięki zawartości błonnika i semoliny, czyli mąki z pszenicy twardej durum usprawnia procesy trawienne. Makaron w połączeniu z produktami białkowymi uzupełnia zapotrzebowanie na te składniki w codziennej diecie. Makaron Ryż po ugotowaniu pozostaje sypki i zachowuje swoją sprężystość.

  • Makaron Ryż 5 jajeczny - Czanieckie Makarony
  • Masa netto: [g] 250
  • Cena detaliczna: [zł] ok. 2,27
  • Skład: Kasza pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), masa jajowa pasteryzowana chłodzona 21,3%, woda
  • Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 363 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sól: 100 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone