Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Sposób na lekką i zdrową kolację

kategoria: Pieczywo i ciasta

W długie, jesienne wieczory często mamy ochotę sięgnąć po mały przysmak. Jak urozmaicić sobie codzienne menu, aby mieć gwarancję zdrowego posiłku, który wpływa na naszą dobrą formę? Skuteczny sposób to smaczne kanapki, przygotowane na lekkim i pysznym chlebie.

Po zakończonej pracy, po powrocie ze szkoły czy z zajęć na studiach możemy zasiąść do posiłku i odpocząć po męczącym dniu. Bardzo często jest tak, że właśnie wtedy jemy bardzo obficie - jest to element rozrywki, miłego spędzania czasu wieczorem. Niestety, takie działanie wpływa na nasze samopoczucie, nie mówiąc o figurze. Co więc można zrobić, aby pogodzić przyjemność zjedzenia dobrej kolacji z zalecanym lekkim posiłkiem na koniec dnia?

Sposobem na smaczną i lekką kolację są kanapki przygotowane na bazie chleba Solruta, którego puszyste i wyraziste w smaku kromki stanowią świetną propozycję lekkiego posiłku. Trzy smaki pieczywa: z dodatkiem dyni, z orkiszem oraz z sezamem to oferta dla tych, którzy cenią sobie nie tylko dobry smak, ale również wysoką jakość produktu.

Jakie kanapki przygotować, aby każdego dnia urozmaicić sobie posiłek? Bardzo smaczne i niezwykle popularne pozostają kromki z szynką i serem żółtym, to właściwie standard na polskim stole. Taki przysmak warto uzupełnić warzywami, które zawierają niezbędne dla organizmu witaminy i składniki mineralne. Możemy wybrać np. pomidory, ogórki, paprykę czy rzodkiewkę. Ciekawym pomysłem jest także kanapka składająca się z serka twarogowego oraz z mango i truskawek, a w wersji jesiennej - z żurawiny lub borówek. Taki zestaw oprócz świetnego smaku zapewnia także energię i witaminy.

Kolorowe kanapki, pełne różnorodnych produktów, stanowią także świetną propozycję dla małych niejadków. Gdy dzieci nie chcą jeść kolacji, warto przygotować dla nich miks składników i umieścić je na chlebie Wasa Solruta. Nasze pociechy z pewnością zachęci do jedzenia uśmiechnięta buźka: oczy z sera żółtego, usta z zielonego ogórka i nos z papryki. Kolorowo i zdrowo - to bardzo dobra propozycja dla naszych milusińskich.

Wspólna, kolorowa kolacja to także pomysł na rodzinne spędzenie czasu. Każdy z domowników może przygotować własną wersję przysmaków, a zwycięzcą zostanie osoba, której kanapka będzie najbardziej smakować innym członkom rodziny. Warto podkreślić, że kształt Solruta (kanapka jest kwadratem, który można przełamać na dwa prostokątne kawałki) dodatkowo umożliwia przygotowanie różnorodnych posiłków, nasze pomysły ogranicza tylko wyobraźnia. Każdy z trzech smaków zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza.

Smaczne i lekkie kanapaki to świetna propozycja wieczornego posiłku. Przyjemność jedzenia łączy się z dobrym smakiem i wysoką jakością chleba. Podczas jesiennych i zimowych wieczorów warto skusić się na zdrową, smaczną przekąskę.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone