Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Tutaj jesteś: Rynek spożywczy / Bakalie

Sprytnie i szybko, czyli pomysłowe pieczenie z nową linią tartych bakalii marki BackMit

kategoria: Bakalie
Sprytnie i szybko, czyli pomysłowe pieczenie z nową linią tartych bakalii marki BackMit
Tarte Migdały marki BackMit [Fot. Vog Polska Sp. z o.o.]

Niepowtarzalny smak i kuszący zapach - to pierwsze skojarzenia, przywodzące na myśl domowe wypieki. W natłoku codziennych obowiązków współczesnej kobiecie ciężko znaleźć jednak chwilę na takie czynności, jak pieczenie.

Nowa linia artykułów marki Backmit, w skład której wchodzą najwyższej jakości Mak mielony, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Orzechy włoskie oraz Tarte Migdały, z pewnością rozwiąże ten problem. Produkty te pozwolą bowiem zaoszczędzić czas nowoczesnej pani domu, a przy okazji uzupełnią wyśmienicie jej własne przepisy kulinarne.

Radość z pieczenia

Innowacyjne rozwiązania, ułatwiające pracę w kuchni, nie dotyczą jedynie wymyślnych sprzętów AGD. Producenci artykułów spożywczych również wychodzą nam naprzeciw. Założeniem jest bowiem, iż przygotowanie posiłków ma sprawiać przyjemność, a przy okazji nie zajmować całego dnia. Dlatego też firma Vog Polska z o.o., próbując sprostać tym wymaganiom, wypuściła znakomitą serię tartych bakalii marki BackMit, na którą składają się Mak mielony, Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały. Dzięki nim takie dania, jak codzienne ciasta, świąteczne wypieki, bądź urodzinowe torty, przestaną kojarzyć się z trudnymi i czasochłonnymi recepturami.

zdjecie
Mak mielony marki BackMit [Fot. Vog Polska Sp. z o.o.]
Mak mielony marki BackMit to produkt, którego w nowoczesnej kuchni zabraknąć nie może. Gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka ułatwi szybkie przyrządzenie makowca, tortu makowego, czy kruchego ciasta z makiem. Tarte Orzechy laskowe marki BackMit, z kolei, sprawdzą się, jako dodatek do placka orzechowego, bądź orzechowych rogalików. Tarte Orzechy włoskie marki BackMit, kolejna propozycja firmy Vog Polska sp. z o.o., skierowana jest zaś do miłośników keksu, babki orzechowej i strudla orzechowego. Tarte Migdały, natomiast, to pomysł na przepyszny comber, a także kulki czekoladowo- migdałowe, które zachwycą zwłaszcza najmłodszych z domowników.

Tylko najwyższej jakości

Sukces w pieczeniu, zależy nie tylko od dobrego przepisu. Przygotowując ciasto warto zwrócić uwagę również na świeżość oraz pochodzenie mieszanych ze sobą składników. Tarte bakalie marki BackMit świetnie spiszą się zatem w roli zarówno praktycznych, jak i bezpiecznych dla naszego zdrowia dodatków.

zdjecie
Tarte Orzechy laskowe marki BackMit [Fot. Vog Polska Sp. z o.o.]
Mak mielony oraz Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały, wchodzące w skład nowej serii marki BackMit, pochodzą z gatunkowo najlepszych surowców, sprawdzanych na bieżąco przez państwowy urząd kontroli jakości. Mak poddawany jest opatentowanemu, naturalnemu procesowi, który umożliwia wykorzystanie go do celów spożywczych. Raz do roku zbierane i składowane są zaś, starannie wyselekcjonowane, orzechy laskowe, migdały, oraz najjaśniejsze orzechy włoskie. W trakcie jednego cyklu produkcyjnego surowiec każdego produktu jest z osobna tarty i natychmiast, w atmosferze specjalnego spożywczego gazu obojętnego, pełniącego funkcję przedłużającą przydatność do spożycia, umieszczany w opakowania chroniące zawartość przed światłem. Dodatkowo tarte bakalie marki BackMit nie zawierają dodatków, które z reguły zmieniają smak ciasta, mamy zatem pewność stosowania naturalnych wyrobów, zapewniających najwyższą jakość i indywidualność własnych przepisów. Na szczególną uwagę zasługuje również ujednolicona szata graficzna, która wzbogacona została o ciekawe przepisy, ułatwiające przygotowanie doskonałych wypieków.

zdjecie
Tarte Orzechy włoskie marki BackMit [Fot. Vog Polska Sp. z o.o.]
Tarte Orzechy Wloskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały marki BackMit zakupić możemy w woreczkach 200 gramowych, z kolei Mak mielony, dla zwiększenia komfortu pieczenia w okresie świątecznym, zarówno w opakowaniach 200 gramowych, jak i 1 kg.

  • Przepis na kulki czekoladowo - migdałowe
  • Składniki: 150 g masła, 250 g cukru pudru, Białka z 2 jaj, 200 g tartych migdałów BackMit, 200 g czekolady, Kakao w proszku do obtoczenia kulekPrzygotowanie:
  • Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać pozostałe składniki. Masę odstawić w ch łodne miejsce na 1 godzinę. Formować małe kulki, obtaczać je w mieszance kakao z cukrem, włożyć do papierowych foremek i odstawić w chłodne miejsce.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone