Szukaj w serwisie

Kategorie:

Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | Finanse

Tutaj jesteś: Aktualności / Branżowe news'y

Zakład OSM Piątnica w Ostrołęce otrzymał certyfikat IFS

kategoria: Branżowe news'y
obrazek aktualności
Zakład OSM Piątnica w Ostrołęce otrzymał certyfikat IFS

Oddział Terenowy Piątnicy w Ostrołęce spełnia wymogi International Food Standard na poziomie wyższym.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy Oddział Terenowy w Ostrołęce otrzymała w styczniu 2012 r. certyfikat poświadczający, że spełnia kryteria standardu IFS (International Food Standard). Certyfikat przyznawany jest zakładom spełniającym międzynarodowe wymagania w zakresie najwyższej jakości i bezpieczeństwa żywności określone przez sieci handlowe. Audyt certyfikacyjny IFS w ostrołęckim oddziale został zrealizowany pod koniec 2011 r., w ramach corocznego audytu OSM Piątnica. Jednostka certyfikująca przedłużyła ważność certyfikatu wydanego Piątnicy i przyznała drugi Ostrołęce.

Oddział Terenowyw Ostrołęce to kolejna po zakładzie w Piątnicy placówka firmy, która uzyskała certyfikat poświadczający spełnianie standardów IFS na poziomie wyższym. Zakład w Piątnicy otrzymał certyfikat IFS w 2010 roku. Certyfikat poświadcza wysoką jakość w zakresie rozwoju i produkcji: serka wiejskiego, serów świeżych, serków śmietankowych, śmietan oraz napoi fermentowanych. Certyfikacja została przeprowadzona zgodnie z procedurą audytową i certyfikacyjną TUV NORD CERT.

Oddział Terenowy w Ostrołęce powstał w wyniku połączenia OSM Piątnica z SM Ostrołęka wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu Piątnica przeprowadziła w Ostrołęce szereg inwestycji, których koszt wyniósł około 7 mln zł. Po połączeniu z Piątnicą, procedury i standardy jakościowe oddziału w Ostrołęce zostały dostosowane do wymagań IFS. Certyfikat uzyskany przez Piątnicę dla tego zakładu obejmuje działania w zakresie rozwojui produkcji: mleka spożywczego ESL, masła i miksów tłuszczowych do smarowania, odtłuszczonego mleka w proszku, serów świeżych, śmietan oraz napoi fermentowanych.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Dodaj swój komentarz
Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:
 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone